طراحی ساختمان مسکونی با رویکرد آکوستیکی
به نظر بنده متاسفانه مبحث آکوستیک در معماری و طراحی ساختمان ها نسبت به موضوعات دیگر کمرنگ تر و در الویت های آخر قرار می گیرد. چ بسا این که در ساختمان هایی با عملکرد سکونتی این موضوع کمرنگ بسیار اهمیت پیدا میکند.شاید علت عفلت از این موضوع وجود محاسبات صوتی نسبت پیچیده باشد .اما با آگاهی مقدماتی از آکوستیک و دانستن چند نکته و اعمال آنها در طرح گاهی اوقات بسیار بسیار می تواند مسمرثمر واقع شود.ضمن اینکه بنده سعی کردم 3 ترفند طراحی و نه استفاده از تکنولوژی یا ابزار را برای مهندسان معمار عنوان کنم.چرا که این نکات صریحا وظیفه ی یک مهندس معمار می باشد..
علی گوهریان
1-یکی از نکات بسایر مهم در طراحی بناها به خصوص ساختمان های مسکونی از لحاظ حفاظت آکوستیکی، جایگزینی صحیح فضاهای همجوار است.باید توجه داشت فضاهایی از قبیل موتورخانه ،آشپزخانه، آسانسور ، پاسیو و ... و اماکنی از قبیل که پر سر و صداست باید از همجواری آنها با اتاق های خواب جدا پرهیز نمود.

2- نماهای تراس دار مشرف بر خیابان ها موجب منعکس شدن امواج صوتی به داخل می شود. و دو راه حل برای این موضوع وجود دارد .الف- استفاده از جاذب های صوتی در زیر سقف هر تراس . ب- حتی الامکان نمای سمت خیابان به صورت پلکانی طراحی شود.

3- در طراحی بلوک های ساختمانی به این نکته باید توجه نمود که به منظور اجتناب از ایجاد امواج ساکن که در اثر بازتاب مکرر امواج صوتی بین سطوح بزرگ سخت و موازی ایجاد میگردد، از احداث بلوک های موازی با فواصل کم پرهیز نمود و حتی الامکان بلوک ها ب صورت زیگزاگ احداث شده و با در صورت لزوم سطوح کوچکتر بنا با یکدیگر موازی گردد.
برگرفته از فیزیک ساختمان/قیابکو
